Dj Organizasyonlarıyla İlgili Bilgiler



Neden DeeJay Tercih Edilmelidir
1. DeeJay’ler organizasyon boyunca ara vermezler, organizasyon boyunca müzik devam eder.
2. DeeJay fiyatı çoğunlukla orkestra kiralamaktan daha uygun bir fiyata gelecektir. (yol, konaklama, yemek ve diğer masraflarda da aynı şekilde avantajlıdır)
3. DeeJay, müzik grubuna göre daha az alan işgal edecektir ve sistem kurulumu ve toplanması da daha çabuk olacaktır.
4. DeeJay size çok daha geniş bir repertuvar sunacaktır. Farklı tarzlarda müzikler arşivinde yer alacaktır.
5. DeeJay ile yaşayacağınız bir gecenin konseptini ve çalınacak şarkıları tamamen siz belirleyebilme imkanına sahip olursunuz.
DeeJay Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli
 İyi bir DeeJay, unutulmaz bir eğlence, müzik ve dans şölenini size sunabilir.
- Elbette DeeJay’ler arasındaki kalite farkını göz ardı etmemeli.
- DeeJay’le mutlaka ön görüşme yapmaya çalışın.
- Fiyat odaklı olmadan DJ’in size karşı olan yaklaşımına dikkat edin. Unutmayın; o gece tüm misafirlerinizin karşısına tek başına çıkacak. (Orkestrada arada kaynayabilme şansı her zaman vardır)
- Sosyal iletişimi kuvvetli, sizi ve misafirlerinizi iyi temsil edecek bir DJ sizin için önemli bir ayrıntıdır.
- DJ’in müzikal altyapısını mutlaka araştırın. Hizmet sektöründe iş yapan bir DJ’in müzik kültürü ve arşivi geniş olmalıdır.
- DJ pratik ve çaldığı ortamdaki misafirlerin tepkilerini çok iyi analiz edebilecek birikime sahip olmalıdır. Anlık kararlar verebilmelidir.
- DJ’e mikrofon kullanıp kullanamadığını ve davetlilerle dialog halinde olup olamayacağını sorun ve bunu yapabileceğinden emin olun. Hizmet sektöründe sıradan Klüp DJ’liği yapamazsınız. Yerine göre bir solist gibi davetlilere hitap edebilmeniz gerekmektedir.
- Sizden talep ettiklerini mutlaka baştan öğrenin. Gece içinde sizden isteyebileceği beklenmedik istekleri yüzünden karşılıklı gerilen sinirler ile mahvolmuş bir gece yaşamak istemezsiniz.
- Kılık kıyafetini inceleyin ve gerekirse geceye nasıl bir kıyafetle geleceğini sormaktan çekinmeyin.
- Muhteşem bir sistem getireceğim, müthiş bir Setup’la geliyorum demelerine itibar etmeyin. Geceyi unutulmaz yapan setup değildir. Sensation White da performans vermeyecek. Sizin düğününüzde veya benzeri bir organizasyonunuzda çalacak. Temiz ses alınacak iş için gereken ekipmanı olması yeterlidir. Parayı kazanan ve hizmeti veren setup değildir. Bu yüzden DJ’in güven vermesi   noktasında dikkatinizi yoğunlaştırın. Güvenebilmeniz çok önemlidir.
- Ses sisteminin kaliteli ve organizasyonun yapılacağı ortama uygun ve gelecek davetli sayısı için yeterli olup olmayacağını mutlaka öğrenin ve bunu talep edin. (Ses sisteminin kalitesi ve ekipman miktarı arttıkça fiyat artacaktır. Fakat bu kesinlikle gerekli bir masraftır)
- Son olarak fiyat konusunda kaliteli bir DJ size ucuza gelmeyecektir. (kendi kalitesine denk bir orkestraya göre yine de uygun fiyatlı olacaktır.) Unutmayın ki; bir orkestranın içindeki bir kemancıyı fark etmeyebilirsiniz ama kötü bir DJ’i mutlaka fark edersiniz çünkü; geceniz mahvolmuştur.
Tüm bunları araştırıp seçiminizi yaptınız mı? O zaman tadına doyulmaz bir eğlenceye hazırlayın kendinizi.


Düğün mü zor yoksa Kulüp mü?
Düğün & Davet sezonunun yaklaştığı bu günlerde müzik konusu ayrı bir önem taşımaya başladı ve önemli bir soru gündeme geliyor: DeeJay için düğünde mi yoksa kulüpte mi müzik çalmak daha zor?
Düğün hazırlıklarını gözümünüzün önüne getirirsek; ilk önce tarih alıyoruz, ardından düğün yeri bakıyoruz, menüyü hazırlıyoruz, salon süslemesini planlanıyoruz. Ardından kıyafetlerimizi seçiyoruz, davetlileri belirliyoruz. Daha sonra ve en son sıra müziğe geliyor.
Diyelim ki DeeJay ile eğlenmeyi tercih ettiniz. Tanıdığınız bir DJ varsa ve anlaştıysanız herşey yolunda demektir. Tanıdığınız için eğleneceğinizi biliyorsunuzdur. Peki tanıdığınız bir DeeJay yoksa? Böyle durumlarda genelde mekanın size önereceği DJ’e kalıyorsunuz. Tam bir sürpriz. Mekanlar sizden DJ için iyi bir rakam isterler ama Dj’e az para verirler. Bu sebeple de anlaşmalı Dj’ler genelde acemi veya ortalama bir Dj olacaktır.(istisnalar hariç elbette)
Unutmayın ki; davulun sesi uzaktan hoş gelir. Müzik işinde uzaktan kolay görünen bu iş, hiç şüpheniz olmasın çok ama çok zordur. Elbette bu her iş için böyledir. (kendi mesleğinizi düşünün)
Sayılı günler kala yapılan alelacele toplantılar…
Düğününüze az bir süre kala DeeJay’ le buluşma ayarlar ve mümkün ise mekanda toplantı yaparsınız. Çıkış, ilk dans ve pasta şarkınız için saatlerce seçim yapmaya çalışırsınız. Yemek müzikleri ve düğünün konsepti hakkında konuşursunuz. İstediğiniz şarkıları belirtir ve belki playlist belirlersiniz.(Genelde playlistler gece içinde büyük değişiklikler gösterecektir. Hiç bir düğün tam olarak verilen listeyle tamamlanmaz. Kesinlikle çalınsın dediğiniz şarkılar dışında.) Toplantı boyunca DeeJay sizi analiz eder ve gereken bilgileri alarak geceyi kafasında planlar ve düğün gecenizin saati gelip çatar.
Düğün yada nişan veya kına gecesinin tekrarı olmayacağı için hata yapılması lüksü yoktur. “Bu gece kimse eğlenmedi, yarına eğlendiririm” diyemezsiniz. Kulüp DeeJay’i ise bu lükse sahiptir. Kötü bir geceden sonra göstereceğiniz iyi bir performansla bir gece önceyi unutturabilirsiniz. Ama özel gecelerin telafisi yoktur.
Mutlaka kulüp Dj’liği de zor, fakat düğün, nişan, kına v.b. özel geceler kesinlikle çok ama çok daha zordur. Düşünün ki; iki farklı yöreden gelen bir çift var. Siz gelin ve damat tarafını aynı gece içinde mutlu etmek zorundasınız, sürekli istekler geliyor ve Dj tüm bunları cevaplarken aynı zamanda da pisttekileri eğlendirmeye devam ediyor. Gece boyunca Dj ara veremez ve gecenin temposunu gerektiği şekilde yüksek tutmak zorundadır. Bu iş farkettiğiniz gibi acemi işi değildir. Birçok kişinin söylediği gibi bu tip özel gecelerin en önemli noktası süslemesi, yemekleri, kıyafetleri, mekanın güzelliği değildir. O gecenin en önemli ve kritik noktası davetlilerin eğlenmesidir. Eğlence ise müziktir, danstır. İnsanlar çıkışta, ” ne yedik ama” demeyeceklerdir. “Ne kadar eğlendik. Çok güzel bir geceydi” diyeceklerdir.
Peki ya aksi olursa? İşte bu bir fiyaskodur. O zaman da yemekler ne kadar güzel olursa olsun, süsleme ne kadar etkileyici olursa olsun herkes gecenin tamamını kötüleyecektir. İyi bir müzik tüm gecenin beğenilmesini sağlar ve olabilecek birçok olumsuzluğu da örter. Yıllarını bu işe vermiş, kulüplerde de çalmış biri olarak size tek bir tavsiyem olacak: Kaliteli olan herşey gibi, iyi bir DeeJay ile kötüsü arasında da fiyat farkı olacaktır, lütfen bunu unutmayın ve DeeJay seçiminizi son günlere bırakmayın.

 Aradığınız dj bu telefonda.
+90 532 382 88 03

http://www.youtube.com/c/DüğündjOrganizasyon
https://dugunvedjorganizasyon.blogspot.com
https://www.facebook.com/groups/dugundj.net
https://www.facebook.com/groups/duguntelasi
Email: izmirdugundj@gmail.com

İzmir Party, Event Dj, Düğün Dj, Nişan Dj, Kuşadası Dj, Kına Dj, Wedding Party, Dj Türkiye,  Gelin, Damat, Müzik, Dj Organizasyon, Müzik Organizasyon, Dj Event, Düğün Dj Fiyatları, İzmir Müzik Organizasyon, İzmir Dj Fiyatları, Ücretsiz Dj Kursu, Dj Kursu İzmir, Bayan Dj Fiyatları, Kına İçin Dj, Nişan İçin Dj, Düğün Dj Hizmeti, Düğün İçin Dj, Düğün Dj, Kına Dj, İzmir Müzik, İzmir Dj, İzmir Organizasyon, İzmir Düğün,